Egyházmegyei bibliaóra Csilizradványon

2013. március 20., szerda

A Pozsonyi Református Egyházmegye szervezésében január 21-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel egyházmegyei bibliaórára kerül sor a Csilizradványon a művelődési házban. Az alkalom témája: A meghalás – kár vagy nyereség?", melyről Both Ágota helyi lelkipásztor szól a Fil 1,21-26 alapján.

Az egyházmegyei bibliaórán az igemagyarázat mellett sor kerül dicsőítésre, énektanulásra, az igerész megbeszélésére, valamint imaközösségre.

A Pozsonyi Református Egyházmegyében 2011. februárjában indultak el az egyházmegyei bibliaóra név alatt meghirdetett alkalmak. Az elmúlt időszakban templomban, gyülekezeti teremben vagy kultúrházban megtartott találkozóknak Alistál, Apácaszakállas, Dunaszerdahely, Felsőpatony, Kulcsod, Lakszakállas, Mad, Nagymegyer és Somorja adott otthont. A bibliaórák létszáma az indulást követően egyre gyarapodott. Általában 30-45-en jöttek el a közösségbe, de előfordult, hogy 60-70-en ültek le Isten Igéje mellé.

„Nem mindegy, hogy mennyien kívánkoznak az evangéliumot hallgatni, ugyanakkor, - amikor emberileg igyekeztünk olyan közeget teremteni, amely bevonzza a lelkileg kereső személyeket is - azzal is tisztában vagyunk, hogy mi senkit sem tudunk megtéríteni. Mi ehhez kevesek vagyunk önmagunkban. Ehhez a mi Urunk Szentlelkének ereje szükséges!

Szeretnénk ebben az évben is olyan lelkülettel együtt lenni, amelyet kedvel az Úr, hogy ne csak számbeli növekedést produkáljunk, hanem napról-napra vagy hónapról-hónapra növelhesse Isten a gyülekezetet az üdvözülőkkel (ApCsel 2,37-47). A bibliaóra nagyon jó alkalom arra is, hogy az egyházmegye területén élő testvérek találkozhassanak, megismerhessék egymást a munkajellegű találkozáson kívül is - mondta az egyházmegyei bibliaórákkal kapcsolatban Vámos Béla felsőpatonyi lelkipásztor, az alkalmak szervezője.

A 2013-as évben a január 21-e alkalmon kívül egyházmegyei bibliaórára kerül sor február 11-én Csicsón, valamint a következő időpontokban: március 11, április 15, május 13, június 17, július 15, augusztus 12, szeptember 16, október 14, november 11, december 9.

események továbbiak →