A Világosság református egyházi műsor 2024. június 16-ai ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2024. június 16-ai ajánlata

A Pátria rádióban vasárnap a 7.05-kor kezdődő műsor témái: kik a hamis próféták, miről lehet őket felismerni, látogatóban a királyhelmeci Édenkert református bölcsődében és óvodában, mitől válik sikeressé egy oktatási-nevelési intézmény.

A Világosság református egyházi műsor 2024. június 2-ai ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2024. június 2-ai ajánlata

A Pátria rádióban vasárnap a 7.05-kor kezdődő műsor témái: hová vezet a szoros kapu és keskeny út, 300 harcos győzelme a túlerővel szemben, Az edzőért és a csapatkapitányért! című bábos előadásáért gyémánt sávos minősítést kapott a kisgéresi Mustármag bábcsoport az idei Duna Menti Tavaszon.

A Kálvinista Szemle májusi számából

Kép: A Kálvinista Szemle májusi számából

A béke óhaja napjainkban különösen fontos. Amíg békében élünk, természetesnek vesszük ezt az állapotot, pedig nem az. A körülöttünk dúló háborúk felerősítik az emberben a békevágyat. Mi is a béke, békesség? A társadalmi és belső lelki békesség? Aktuális számunkban ezt a témát vesszük górcső alá.

Pünkösdkor élő istentiszteletet közvetít a Pátria rádió

Kép: Pünkösdkor élő istentiszteletet közvetít a Pátria rádió

A Pátria rádió 2024. május 19-én, 11.00 órakor élő pünkösdi istentiszteletet közvetít a zselízi református templomból.

A Világosság református egyházi műsor 2024. május 5-ei ajánlata

Kép: A Világosság református egyházi műsor 2024. május 5-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: az aranyszabály, egy bolyongó ember rendkívüli életpályája – 450 évvel ezelőtt született Szenczi Molnár Albert, Frankfurtban találkoznak a közép-európai keresztyének.

Kálvinista Szemle

Megjelenik havonta, szinte teljes egészében az SZRKE tagjainak szellemi produktuma. A hivatalos anyagok közlésén túl tudósít az egyházi eseményekről, rövid hírekkel szolgál. Állandó és mozgórovataiban bemutatja gyülekezeteinket; évfordulós megemlékezéseket, bizonyságtételeket, útirajzokat, recenziókat, elmélkedéseket, rövidebb előadásokat stb. közöl. Igei mondanivalójában az egyházi évet követi.

Archívum 

Könyvajánló

Rákos Loránt: Hét nap Élet

Kép: Rákos Loránt: Hét nap Élet

A „Hét nap élet” című drámai költeményben a szerző egy balsorsú, a társadalom által megvetett 14 éves leány tragédiáját mutatja be hét nap lelki gyötrődésén keresztül. A történet részben valós eseményeken alapszik, egy lelkész és egy gyermek párbeszédjének, lelkigondozói kapcsolatának a leírásával. Szomorú, csendes szavait mély emberi érzések jellemzik. Ugyanakkor az egész művön fénysugárgént húzódik végig a hit reménysége, mint a tragédia végső feloldása egy halálon túlmutató, jobb világban.

események továbbiak →