Írisz, ahol a ruha mellé bátorítás és üzenet is járul

2022. szeptember 29., címkék:

Az elmúlt év szeptemberében nyitotta meg kapuját Komáromban az Írisz Szociális Ruhabolt. A Diakóniai Központ által működtetett, mára már igazi közösségi térként is funkcionáló üzlet egy év elteltével a nagy érdeklődésre való tekintettel egy nagyobb helyiségbe költözött át. Az üzletbe most már közvetlenül a Jókai utcáról lehet betérni.

Nem szégyellem a Krisztus evangéliumát

2022. szeptember 28., címkék:

Molnár Elemér királyhelmeci lelkipásztor még 2020-ban vonult nyugalomba, teljesen átadva a szolgálatát utódainak, az egyházközség két megválasztott lelkipásztorának, István fiának és az ő szintén lelkész feleségének, Évának. Negyvenöt éven át hűségesen szolgálta egyházát.

Pető-módszer a határon túli magyar területeken

2022. szeptember 26., címkék:

A Pető Intézet munkatársai Kassán, a Magyar Református Központban, Miklósbörtön utca 3 (Pri Miklusovej vaznici 3) 2022. október 10-én, hétfőn 9.00 órától ismét tanácsadást tartanak az új jelentkezőknek is, amelynek eredményeként három hetes intenzív konduktív pedagógiai fejlesztő, rehabilitációs programokat indítanának el.

Egymásnak egymásért lehettünk ma itt

2022. szeptember 24., címkék:

Az ekeli gyülekezet adott otthont a Komáromi Református Egyházmegye – Komárom és Negyed után – harmadik egyházmegyei napjának. A helyi futballpályán zajló, istentisztelettel egybekötött alkalmon közel négyszázan vettek részt.

A Világosság református egyházi műsor 2022. szeptember 25-ei ajánlata

2022. szeptember 23., címkék:

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Absolon visszatér számüzetéséből, KOEN tábor Marcelházán, csoportvezetési tippek.

Hitben járunk, nem látásban - Hálaadó istentisztelet Zsarnón

2022. szeptember 18., címkék:

Hosszú évek munkálkodásai után készülhetett el Zsarnón az egyházközség tetőbeépítéses parókiája, illetve újulhatott meg az idén a templomhajó tetőzete. Szeptember 18-án, a hálaadó ünnepi alkalomra szinte teljesen megtelt a templom örvendező hívekkel.

Énekkel szolgálni negyed százada

2022. szeptember 17., címkék:

Az idén 25 éves a Fiatal Reformátusok Szövetségének Cantate Domino kórusa. Ebből az alkalomból készült beszélgetés a kórus vezetőjével,Süll Kingával, amely 2022. szeptember 19-én, hétfőn 10 órakor hallgatható meg a Pátria rádióban az eddig megjelent lemezeik zenei válogatásával.

Biztos tudás és erős hit – A Kárpát-medencei református iskolák közös ünnepélyes a tanévnyitója

2022. szeptember 17., címkék:

Szeptember 17-én tizenegy év után ismét a Felvidék adott otthont a Kárpát-medencei Református Tanévnyitónak. A rimaszombati református templomban ünnepi istentiszteleten harmincnégy oktatási intézény képviseltette magát.

Eszköze lenni Istennek

2022. szeptember 14., címkék:

A Pátria rádióban 2022. szeptember 15-én, 8.00 órai kezdéssel Eszköze lenni Istennek című műsorban beszélgetés hangzik el Képes Lóránttal.

Viharban is… Ünnepelt az alistáli gyülekezet és iskola

2022. szeptember 10., címkék:

Szeptember 4-én harangszó hívogatta a kicsiket és nagyokat az alistáli református templomba, hogy közösségben adjanak hálát több okból is Isten megtartó kegyelméért.

Requiescat in pace II. Erzsébet!

2022. szeptember 10., címkék:

Egyházunk is az összemberiség szomorú pillanataként fogadta a hírt, miszerint 2022. szeptember 8-án visszaadta lelkét Teremtőjének a Brit Nemzetközösség uralkodója, a Church of England, azaz az angliai anglikán egyház feje, Őfelsége II. Erzsébet királynő.

A Világosság református egyházi műsor 2022. szeptember 11-ei ajánlata

2022. szeptember 09., címkék:

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Jóáb ki akarja békíteni Dávidot Absolonnal, RendezŐ gyülekezeti napközi gyermektábor Somorján, Jákób csalása.

A Kálvinista Szemle szeptemberi számának tartalmából

2022. szeptember 08., címkék:

Zsidó-keresztyén gyökereink vannak, történetünk nem Krisztus születéstől és feltámadásától kezdődik. Szeptemberi számunkban a zsidó részt vesszük egy kicsit nagyító alá. Hogyan vált a zsidó nép Isten választott népévé? Ki igazából Isten választott népe?

A kisebbség szolgálatában

2022. szeptember 07., címkék:

Erőt és bátorságot adó, a meghátrálást elutasító, de a veszteséget is felvállaló elődök történetei egyengették az útját a szószék felé. Egy választási időszakban esperesként állt a barsi egyházmegye élén, de tagja volt a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinatának, valamint a Zsinati Tanácsnak. Kassai Gyula lévai lelkipásztort kérdezzük hivatásáról, a megélt veszteségről és a jövőbe vetett reménységéről.

Kapcsolatépítő házaspár kurzus

2022. szeptember 06., címkék:

A Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat két év kihagyás után ismét meghirdeti az  “Ölelj át!” (HOLD ME TIGHT) kapcsolatépítő házaspár kurzust Vácott 2022. október 13. és 15. között. Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 18.

Létfontosságú útravaló

2022. szeptember 01., címkék:

Beszélgetések, megerősítő igaszakaszok, zabtej, és egy kulcs valaki más otthonához – ilyen és ezekhez hasonló válaszokat adtak az ÉlesztŐ résztvevői arra a kérdésre, mit vittek haza az idei találkozóról. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy az együtt töltött idő meghatározó volt, segített a feltöltődésben és az elcsendesedésben. Életképek, gondolatok, pillanatok az Élesztőről.

Csak a hitünk van

2022. augusztus 25., címkék:

Az alig negyven főt számláló jólészi református gyülekezet két évvel ezelőtt határozta el, hogy saját templomot épít. Tervükről azóta sem mondtak le: megtalálták a megfelelő telket és elkészült néhány kivitelezési tervezet is.

A Világosság református egyházi műsor 2022. augusztus 28-ai ajánlata

2022. augusztus 24., címkék:

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Betsabé gyermeke meghal, Négyszemközt a 13-18 éves tinikkel Borzován, doktori munka a református egyház nemzetmegtartó erejéről a két világháború közötti Csehszlovákiában.

Az igazi szeretet képes áldozatot hozni

2022. augusztus 20., címkék:

„Isten szeret minket, ott van mellettünk, ami azzal jár, hogy szembesít azzal, kik is vagyunk. Jákob is szembesült azzal, hogy csaló. Találkozott önmagával, csak azt apósnak hívták“ – foglalta össze a csütörtöki napi történet lényegét Édes Gábor lelkipásztor. Marcelházán az idén is megszervezték a napközis gyermektábort. A KOEN program alapján RendezŐ címmel izgalmas élettörténetekbe kaptak betekintést a résztvevők.

Állami kitüntetést kapott Kassai Gyula lelkipásztor

2022. augusztus 20., címkék:

Magyar állami kitüntetéseket adtak át az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából a pozsonyi Magyar Nagykövetségen. A felvidéki díjazottak között volt Kassai Gyula lelkipásztor is.