Legyünk felkiáltójelek!

Kép: Legyünk felkiáltójelek!

„A Szeretethíd nem más, mint a szeretet adása a másik felé. Ha a másikkal valami jót teszek, akkor az a szeretet megnyilvánulása. Ha valamit széppé teszek, akkor azzal azt akarom elérni, hogy mások is örüljenek és szépnek lássák. A rombolás nem szeretet. Az építés, a tisztítás, a rendezés a szeretet’ – fogalmazott Fazekas László püspök Nagyölveden, a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes

Akikkel összefutottunk az Egység napján

Kép: Akikkel összefutottunk az Egység napján

A rendezvény szervezői tízezer résztvevővel számoltak. A felvidékről huszonnyolc busz érkezett a jubileumi Egység napjára. De jöttek máshonnan is autóbuszokkal vagy autókkal, hogy találkozzanak a más országokban lévő reformátusokkal és közösen éljék meg az egység erejét. Közülük szólítottunk meg néhányat, hogy elmondják miért jöttek és mit jelent számukra a reformátusok közösségében lenni.

A felvidéki reformátusok is gazdagították az Egység Napjának programját

Kép: A felvidéki reformátusok is gazdagították az Egység Napjának programját

Volt mit tenniük azoknak, akik a Magyar Református Egység Napjára utaztak Debrecenbe. A két fő program – a Kossuth téri ünnepélyes megnyitó és úrvacsorás istentisztelet – mellett tizennégy helyszín fellépői, előadói, illetve kiállítói is várták az érdeklődőket. A bőséges kínálatból csak válogatni lehetett.

Átadták az első közösségi kertet

Kép: Átadták az első közösségi kertet

2019. április 27-én, szombaton délelőtt került sor a komáromi református gyülekezet tulajdonában lévő, 2017 óta működő keresztyén szellemiségű nyugdíjas otthon területén megvalósított, ún. permakultúrás kert átadására.

Konfi hétvége Pusztafalun

Kép: Konfi hétvége Pusztafalun

2019. május 10-11. között a Zempléni Református Egyházmegye Konfi hétvégét szervezett azoknak a fiataloknak, akik a pünkösd előtti vasárnapon a gyülekezet közösségében hitvallásra és fogadalomtételre készülnek. Az alkalom helyszínéül a pusztafalui Öreg Bence Turistaház szolgált, ahol áhítatok, közösségi játékok, éneklés, két előadás és egy kalandos erdei túra is várta a 27 résztvevőt.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Cako.JPG

Cakó

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →