Egységben az erő, családban a jövő

Kép: Egységben az erő, családban a jövő

A Zempléni Református Egyházmegye a szeptemberi mozgalmas hónapban is kínált a családoknak lehetőséget a más milyen módon való egymásra figyelésre, együttlétre, hiszen szeptember negyedik hétvégéjén a Családok éve programsorozat keretében két alkalmat is szervezett, amelyeken a hangsúlyt a családra, a családon belüli kapcsolatokra és e kapcsolatok Istentől való voltára kívánta irányítani.

Felsőpatonyban is a család volt a fő téma

Kép: Felsőpatonyban is a család volt a fő téma

A Pozsonyi Református Egyházmegye is 2018. szeptember 15-én szervezte meg az egyházmegye gyülekezeteinek a családi napját, amelyre Felsőpatonyban, a református templom kertjében került sor. Az egyházmegyei nap a Kulturális és Közművelődési Központ támogatásával valósult meg. A rendezvényről képekben számolunk be.

Család-Biblia-Gyülekezet

Második alkalommal került sor Kassán egyházmegyei konferenciára Család - Biblia - Gyülekezet címmel. A szeptember 16-án megtartott hitmélyítő alkalmon az Abaúj-tornai Református Egyházmegye gyülekezeteiből mintegy száz-százhúsz presbiter, gondnok és érdeklődő vett részt.

Ötven éve konfirmáltakat köszöntötték

2018. szeptember 2-án kettős örömünnepre hívogatott az újlóti harangszó. Hazahívta mindazokat, akik mintegy fél évszázada tettek hitükről vallást, miközben a kegyelem asztala hálát adva újkenyérre megterítve várta őket.

Emlékezés a nemesradnóti tűzvészre Jób példáján keresztül

A 110 évvel ezelőtti nagy tűzvészre emlékeztek Nemesradnóton, ahol beszédet mondott Milen Marcell helyettes lelkész, aki 2018 első felében szolgált a Nemesradnóti Református Egyházközség gyülekezetében.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Felsofalu 1.JPG

Felsőfalu

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →

Reformáció 500

Sola Rádió

Szola Rádió honlapja

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hanganyagokat tartalmazó honlapja. Célunk az evangélium hirdetése, hitmélyítés és közéleti híradás a református keresztyének szolgálatáról a világhálón keresztül. A honlapra felkerülő hanganyagokat az egyházmegyék lelkészeiből álló önkéntes csapat készíti.