Jónás próféta Gömörben

Kép: Jónás próféta Gömörben

E cím alapján azt is gondolhatná az olvasó, hogy maga Jónás próféta tett látogatást Gömörben. Igazából az idei Egyházmegyei Bibliaismereti Versenynek volt a témája Jónás próféta könyve, melyet 2024. május 25-én, szombaton 9,00 órai kezdettel tartottunk a rimaszombati Református Gimnázium épületében.

Szentháromság – egy örök igaz Isten

Kép: Szentháromság – egy örök igaz Isten

Talán az egyik legnehezebb dolog a Szentháromsággal kapcsolatosan, hogy bonyolult azt megérteni, s nem lehet pontosan elmagyarázni. Isten végtelen hatalmát nehéz emberi ésszel felfogni és magunkévá tenni annak valóságát, amit a Szentírás tanít velünk, hogy az Atya Isten, Jézus is Isten, és a Szentlélek is Isten, de ugyanakkor azt tanítja velünk, hogy csak egy Isten van.

Az önkéntesség közösségformáló eszköz

Kép: Az önkéntesség közösségformáló eszköz

A lelkész és politikus a közösségért végzett tevékenysége a munkájának a része, vagy az szorosan összefonódik az önkéntességgel is? – többek között ezekre a kérdésekre igyekeztek választ adni a felvidéki Szeretethíd megnyitóján május 24-én Pozbán a két fővédnök Csenger Tibor Nyitra megye alelnöke és Révész Tibor esperes, zselízi lelkipásztor.

Önkéntesség a közösségért - képekben

Kép: Önkéntesség a közösségért - képekben

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja és a Pozbai Református Egyházközség közös szervezésében valósult meg 2024. május 24-én a Szeretethíd felvidéki megnyitója, amelyen a fő hangsúly a közösségért vállalt önkéntességen és az áldozatvállaláson volt.

Az edzőért és a csapatkapitányért! – Ismét versenybe szállt a Mustármag bábcsoport

Kép: Az edzőért és a csapatkapitányért! – Ismét versenybe szállt a Mustármag bábcsoport

Gyémánt sávos minősítést kapott a Kisgéresi Alapiskola és a Kisgéresi Református Egyházközség Mustármag Bábcsoportja Dunaszerdahelyen, a május 21. és 24. között zajló bábcsoportok és gyermekszínjátszó együttesek országos seregszemléjén az Edzőért és a csapatkapitányért! című bábjátékukért.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Feled 2.JPG

Feled

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →