"A te gyerekednek készül"

Kép: "A te gyerekednek készül"

Biztos Kezdet Gyerekház és egy tanulmányi felzárkóztatást segítő Tanoda létesül Barkán. A svájci szervezet által támogatott program révén ez utóbbi Csatán már az elmúlt év őszétől működik az alapiskolás tanulók számára. A program céljáról, küldetéséről a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Cigánymissziójának vezetőjével, a program koordinátorával, Tóth Zsuzsannával beszélgetünk.

Minden Isten engedelmével és tudatával történik

Kép: Minden Isten engedelmével és tudatával történik

Ki vagyok én, 21. századi ember? címmel tartott közel másfél órás előadást a dunaszerdahelyi református templomban június 25-én Takács Klaudia beosztott lelkész, amelyben a mindennapjainkban felbukkanó, a keresztyéni önazonosság számára veszélyként leselkedő jelenségekre kívánta felhívni a szép számú közönség figyelmét.

Isten segítségében bíztunk

Kép: Isten segítségében bíztunk

2018 februárjában tették le a bősi református templom alapkövét. Azóta több mint két és fél év telt el. A hívek régi vágya lassan beteljesül, hiszen a falak már állnak. Bár még van mit tenni a teljes befejezésig, szeretnék mihamarabb átadni rendeltetésének a 278 ezer eurós költségvetéssel épült templomot.

Küldetésük a közösségépítés – Felépült a Kiskakas bölcsőde és óvoda Somorján

Kép: Küldetésük a közösségépítés – Felépült a Kiskakas bölcsőde és óvoda Somorján

Mintegy tíz hónap leforgása alatt épült fel Somorján a Kiskakas bölcsőde és óvoda a magyar tannyelvű Corvin Mátyás Alapiskola szomszédságában. Már csak az utolsó, szépítő munkálatok vannak hátra, hogy a szeptemberben nyíló egyházközségi fenntartású két intézmény megnyithassa kapuját a gyermekek előtt. A beíratási adatok alapján harminc óvodással és közel húsz bölcsődéssel számolnak.

Akiket mindezidáig megsegített az Úr

Kép: Akiket mindezidáig megsegített az Úr

„Az élet viharaiban megfogyatkozva, ám napjainkig megszakítás nélkül él a reformáció egyik végvára, Kolozsnéma, melynek református gyülekezete az 1530-as évek elején anyaegyházként jött létre” – ezekkel a szavakkal kezdte ismertetőjét Lévai Attila, a Kolozsnémai Református Egyházközség lelkipásztora.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Lenartfala 2.JPG

Lénártfala

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →