Hamarosan elkezdődhet a nagykaposi református óvoda és bölcsőde építése

Kép: Hamarosan elkezdődhet a nagykaposi református óvoda és bölcsőde építése

Hiánypótló szerepet szeretne betölteni Nagykaposon a református egyházközség az óvoda és bölcsőde alapításával és lehetőséget adni a szülőknek, hogy gyermekük számára a magyar nevelési nyelvűt válasszák. Erre a célra megvásárolt telken nyáron kezdődhet meg az építkezés. A tervek szerint 2020-ban nyitná meg kapuját a bölcsőde, egy évvel később pedig az óvoda kezdené meg a működését.

Az idén Somorja ad otthont a Szeretethíd felvidéki megnyitójának

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja és a Somorjai Református Egyházközség közös szervezésében 2018. május 25-én, pénteken 18.30 órakor kerül sor a Szeretethíd felvidéki megnyitójára a református templomban. Nyitó áhítatot tart Dr. Somogyi Alfréd, a Pozsonyi Református Egyházmegye esperese.

Rozsnyón is lesz református bölcsőde és óvoda

Kép: Rozsnyón is lesz református bölcsőde és óvoda

A Rozsnyói Református Egyházközség az elmúlt év elején kapcsolódott be a Kárpát-medencei óvoda és bölcsődei programba, azzal a céllal, hogy bővüljön a városban lévő férőhelyek száma, ugyanakkor biztosítva legyen a folytonossága  a magyar oktatási nyelvű református egyházi intézménynek.

Készülőben az újabb Kassa-ÉRT!

Kép: Készülőben az újabb Kassa-ÉRT!

Munkamegbeszélésen találkoztak ma délelőtt, május 9-én a négy keleti magyar ajkú egyházmegye képviselői (a gömöri, abaúj-tornai, zempléni és ungi), valamint a Zsinati Tanács megbízottai Géresi Róbert püspökhelyettes vezetésével Kassán a Magyar Református Központban, hogy részleteiben is továbbgondolják az idei Északkeleti Reformátusok Találkozóját.

Bibliaismereti verseny Alsóláncon

Kép: Bibliaismereti verseny Alsóláncon

Idén is összevetették bibliai ismereteiket az Abaúj-Tornai Egyházmegye gyülekezeteiből érkezett hittanosok (és néhány konfirmált is).

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Felsoras.JPG

Felsőrás

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →

Reformáció 500

Sola Rádió

Szola Rádió honlapja

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hanganyagokat tartalmazó honlapja. Célunk az evangélium hirdetése, hitmélyítés és közéleti híradás a református keresztyének szolgálatáról a világhálón keresztül. A honlapra felkerülő hanganyagokat az egyházmegyék lelkészeiből álló önkéntes csapat készíti.