Az Éden várja a gyermekeket

Kép: Az Éden várja a gyermekeket

A fehér alapon ízlésesen megjelenő élénk narancssárga csíkok szinte vonzzák a tekintetet a Marcelházán található földszintes épületre, tetőzetén két figyelő kakassal, ahol már megnyitotta kapuját az egyosztályos, tizenkét gyermek nevelését biztosított Éden Református Bölcsőde. A zöldmezős beruházás a magyar kormány mintegy 300 ezer eurós támogatásával valósult meg.

Egy csapat története - Misszió a 21. században

Kép: Egy csapat története  - Misszió a 21. században

Van egy ifjúsági közösség Vágfarkasdon a református egyház kebelében. Egy csapat, amelynek nem az a célja, hogy minél több gólt rúgjon, és másoknak fölébe kerekedjen, hanem egyedül az, hogy másokat győzelemre segítsen. Tagjai saját készítésű finomságokkal járnak a farkasdi idősek otthonába kártyázni, sakkozni, beszélgetni az ott lakókkal, és énekkel, szavalattal szolgálnak közöttük.

Kupolás bölcsőde Bátorkeszin

Kép: Kupolás bölcsőde Bátorkeszin

Kívülről már teljesen késznek tűnik a református bölcsőde Bátorkeszin, a kialakított belső terekben azonban még mindig erőteljesen folyik a munka, hogy a terveknek megfelelően a következő év március végén a kivitelező átadhassa rendeltetésének az épületet. A 680 ezer eurós költséggel épülő két tantermes nevelési intézmény felépítése a magyar kormány támogatásával valósul meg.

Akit az Úr Isten átölelt

Kép: Akit az Úr Isten átölelt

Sose hittem, hogy valaha lelkész leszek. Amikor az lettem, nem hittem, hogy egyszer majd nem leszek - ezzel a két mondattal indította a beszélgetést Feszty Zsolt, akit a kulcsodi gyülekezet az idén hívott és választott meg a tavaly megüresedett lelkészi állásának betöltésére. Tizenöt évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ismét szószékről hirdethesse Isten Igéjét.

Az ige vigasztalása és az imádság sokat segített

Kép: Az ige vigasztalása és az imádság sokat segített

Még mindig sokan kételkednek, illetve tagadják a koronavírus létezését, sőt, még a konkrét eseteket is megkérdőjelezik, hiteltelennek, kitalációnak tartják, mivel azokmivel azok nem a saját családjuk vagy ismerőseik körében történt. Az alábbiakban a koronavírus betegségen átesett református lelkipásztor meséli el a történetüket.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Uzapanyit.JPG

Uzapanyit

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →