Egy célom van: a szabadító, az örök életet kínáló Jézus Krisztusra mutatni

Kép: Egy célom van: a szabadító, az örök életet kínáló Jézus Krisztusra mutatni

„Néha szeretnénk mi is minden elvárásnak és kérésnek eleget tenni. Igyekszünk is kedvesen, mindent megmozgatva eleget tenni, de idővel rájövünk: ez nem fog sikerülni. Nincs tökéletes lelkipásztor, de talán olyan igen, hogy Isten szíve szerint való lelkipásztor” – mondta Szuhay György szószékfoglaló igehirdetésében, akit szeptember 13-án iktattak be a nagymegyeri és az izsapi gyülekezet élére.

Ha nem lesz lelki megújulás, akkor jövő sem lesz

Kép: Ha nem lesz lelki megújulás, akkor jövő sem lesz

„Tavasztól őszig minden nap átjövök a templomba, kitárom az ablakokat, ajtókat. Szeretek itt lenni. Ezekben a padokban ültek az elődök, hallgatták az igehirdetést. Engem áthat ennek a szakrális térnek a kisugárzása. De a lényeg nem ezen van, hanem a minket szerető Úr Istenen” – vallja Varga László lelkipásztor, aki tizenhét éve szolgál a lakszakállasi-szilasi gyülekezetben.

Tisztán. Szívvel. Megnyitotta kapuját a komáromi Lydia mosoda

Kép: Tisztán. Szívvel. Megnyitotta kapuját a komáromi Lydia mosoda

2020. szeptember 3-án ünnepélyes keretek közt adták át Komáromi Református Egyházközség és a Diakóniai Központ együttműködésének eredményeként létrejött Lydia nevű mosodát. A helyiségek a Timóteus idősek otthona és speciális intézet udvarán lévő épületben találhatók. A berendezés és az alkalmazottak várják az első ügyfeleket, akik igényt tartanak a tisztán és szívvel végzett szolgáltatásra.

Az örökség üzenetét adták át a konfirmandusoknak

Kép: Az örökség üzenetét adták át a konfirmandusoknak

Több napos tábor helyett az idén a korona-vírus járvány miatt konfirmandus délutánt szervezett a dunaszerdahelyi gyülekezet a 13-17 éves korosztály számára. A templomban és a parókia udvarán pár órásra tervezett együttlétre meghívást kapott a vágfarkasdi egyházközség Kifli ifjúsági csoportja.

Célunk a sokoldalú, érdeklődő, vidám és kiegyensúlyozott gyermekek nevelése

Kép: Célunk a sokoldalú, érdeklődő, vidám és kiegyensúlyozott gyermekek nevelése

A Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola szomszédságában Somorján szeptember 2-án kezdte meg működését a 45 gyermek nevelésére alkalmas, három csoportszobára tervezett Kiskakas református óvoda. Az augusztus utolsó vasárnapján átadott intézmény igazgatója a több mint tíz éves óvodapedagógiai tapasztalatokkal rendelkező Komzsík Diana.

Címtár

Keresi valamelyik egyházközségünk elérhetőségeit? A fejléc „gyülekezetet keresek” mezőjébe írja be a település nevét, vagy nyissa meg az egyházközségek címtárát.

Templomaink

Kép: Radnot (2).JPG

Radnót

Gyülekezeti szálláshelyek

Az alábbi oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.  

 

Szálláshelyek

Nyomtatványok

A következő pontok alatt az egyházközség adminisztrálásával kapcsolatos nyomtatványok és útmutatók tölthetők le.

 

Zárójelentés az egyházközség életéről

Statisztikai adatlap

Költségvetés – zárszámadás

Közalap

Jogalanyisági igazolás

Választói névjegyzék

 

események továbbiak →