Gyülekezeti szálláshelyek

Ezen az oldalon azokat az egyházközségek által fenntartott szálláshelyeket tesszük közzé, amelyek alkalmasak családok, ifjúsági és gyülekezeti csoportok fogadására.

A helységnévre kattintva minden szálláshelyről további információkat talál.

 • Bátorkeszi

  Fireszke gyermek-, Ifjúsági és Konferenciaközpont
  Cím:  Dolný rad 863, 946 34 Bátorové Kosihy
  Telefon:  +421-35-7797338
  E-mail:  
  Honlap:  http://www.firesz.sk/fireszke

  Szállás: 35 fő részére; A központban összesen 17 férőhely, a parókia alagsorában 18 férőhely. További szálláslehetőség a nyár folyamán sátrakban oldható meg.

   

  Étkezés: 60 férőhelyes étkező, saját konyha; lehetőség van napi 5x étkezésre (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora); ezen felül a község területén két étterem, egy pizzéria, valamint cukrászda áll a vendégek részére.

   

  Konferenciaterem: 60 férőhelyes; Videoprojektor, 5.1 házimozi rendszer, számítógép, internet kapcsolat: wifi, DVD lejátszó, Hifi, fénymásoló, nyomtató, skenner, hangosítás (2 x 300W).

   

  Sportolási lehetőségek: strandröplabda, strandfoci helyben, játszótér helyben (2 csúszda, 5 hinta, mászókák), medence helyben (a nyár folyamán), asztalitenisz, csocsó helyben, futball, méta a helyi sportpályán, rossz idő esetén kosárlabda, röplabda, kézilabda az alapiskola tornatermében.

   

  Látnivalók helyben: református templom (épült 1785-ben), római katolikus templom (épült 1720-ban), turulmadaras emlékmű az I. világháború emlékére, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékműve, dombormű Bátorkeszi István gályarab prédikátor emlékére, Kálvin János domborműve.

   

  Kirándulási lehetőségek a környéken: Múzeumlátogatás - Népviseletes Babák Háza, Búcs – 5 km, Csillagvizsgáló, Ógyalla – 21 km, Múzeumlátogatás, városnézés, Komárom – 28 km, Múzeumlátogatás, városnézés, Párkány – Esztergom – 25 km, Izsa – Kelemantia – 24 km, Múzeumlátogatás, városnézés, Érsekújvár – 32 km.

   

  Kulturális programok helyben és a környéken: Bátorkeszi: Borfesztivál (május), Falunap (június), Bátorkeszi István Napok (október), Esztergom: Esztergomi Nyári Fesztivál (július), Komárom: Komáromi Napok (május), Jókai Napok (június), Martos: Pünkösdi Fesztivál (május).

   

  Fürdőzési lehetőségek a környéken: Párkány (25 km – Vadas termálfürdő, fedett uszoda), Pat (20 km – Pati fürdő, fedett élményfürdő), Esztergom (27 km – fedett élményfürdő), Komárom (30 km – Strand, fedett uszoda), Karva (15 km – Duna, folyami fürdőzés).

   

  Megközelítés: Komárom ill. Párkány felől rendszeres autóbuszjárattal. Komárom, Érsekújvár, ill. Párkány felől vonattal Kisújfaluig (6 km), onnan autóbuszjárattal.

 • Borzova

  Firesz Központ
  Cím:  049 11 Silická Brezová
  Telefon:  +421-905-230559
  E-mail:  
  Honlap:  

  A táborhely jellemzése: A központ két részből áll.

  I. A volt tanítólakás a szálláshely, ahol három lakószobában vannak az emeletes ágyak. (5+5+4 ágy) Hálózsák szükséges. Fűtés gázkonvektorral. Az épületben 4 wc, 4 zuhanyozó, valamint 5 mosdó található.

  II. A központ másik része a volt iskola épülete, amelyet közösségi teremként és ebédlőként használunk, valamint itt található a konyha, és egy kisebb raktárhelyiség is, fagyasztós hűtőszekrénnyel. A fenti épületben is található egy wc-vel és mosdóval ellátott fürdőszoba.

  A táborhely része még egy filagória, egy szalonnasütő, valamint egy nagyobb (legelésre és egyéb tevékenységre alkalmas ) füves terület is.

  Egyéb lehetőség: Tv-videó egyben, könyvkölcsönzés a helyi könyvtárból.

  Helyi nevezetességek: A református templom, amely kazettás mennyezetével, karzatával, szószékkoronájával a falu gyöngyszeme.

  A helyi kőbánya, ahol sajátságos vörös színeződésű mészkövet, ún. „Borzovai márványt" fejtettek, és azt kézzel faragták

  Egyik presbiter testvérünk tájjellegű szobát rendezett be, ahol szövőszék és egyéb régi használati tárgyak tekinthetőek meg.

  Gyalogtúra lehetőség: A Szilicei-fennsík természeti szépségeinek megtekintésére (Jégzsomboly - 1óra gyalogút, Sólyomkő – 2 óra gyalogút, Szilice – 1óra 15perc gyalogút).

  Barlangokhoz (Domica – 2óra 30perc, Aggtelek – 3 óra, Gombaszög – 2óra).

  30 km-es körzeten belül: Krasznahorkai vár és Andrássy mauzóleum, valamint képtár; Betléri Kastély; Rozsnyó; Szilicei református templom; Pelsőci református templom; Csetneki evangélikus templom; Ochtinai Aragonitbarlang; az előbbiekben említett barlangok.

  Lovaglási lehetőség a Hosszúszói (Dlhá Ves) Ferdi-rancson. (előzetes egyeztetés szükséges)

  Távolabbi kirándulási lehetőségek (100 km-ig): Dobsinai jégbarlang; Szlovák paradicsom; Kassa, Magas-Tátra.

  A buszközlekedés hétvégén szünetel!!! (Utolsó buszjárat pénteken, a következő pedig csak hétfőn.)

  Sportolási lehetőségek: A táborhely területén lehetőség van röplabda háló felállítására, kisebb csoportos játékokra. Nagyobb rendezvényekre pedig a helyi focipályán, amely kb. 15 percre van a táborhelytől.

  Megközelítés: Vonattal Pelsőcig vagy Rozsnyóig lehet jönni, onnan pedig busszal, amelyik a köv. időpontban indul Borzovára: Rozsnyóról 14.15; Pelsőcről 6.15; 12.00; 14.40; 18.00 munkanapokon. Autóval Pelsőcről (Plešivec, E571-es főút) Domica felé kell eltérni, majd kb. 1 km után balra, és 6 km múlva a 12%-os emelkedővel megküzdve és kanyarokat túlélve Borzovára érkezünk. A Központ a templom mellett balra található.

  Megjegyzés: A Központ max. 40 fős táborok szervezésére alkalmas, – jelenleg inkább még csak a nyári időszakban – ahol hálózsákban van lehetőség alvásra. Kisebb csoportok (családok, iskolások) elszállásolását is szívesen vállaljuk. A Központ területén adott a lehetőség sátrak felállítására.

 • Csécs

  Firesz Központ
  Cím:  Kostolný rad 9, 044 71 Čečejovce
  Telefon:  +421-905-831307
  E-mail:  
  Honlap:  

  Férőhely: ágyon 28 személy számára van férőhely (+ matracokkal bővíthető)

  A táborhely jellemzése: Kassától mintegy 25 km-re Nyugatra fekszik Csécs község, melynek XIII. században épült korabeli falfestményekkel díszített református temploma van. A páratlan értékű freskók 1994-ben lettek restaurálva.

  Közvetlenül a református templom szomszédságában található a FIRESZ Ifjúsági Központja, ahol 28 személy számára egész év folyamán tudunk kényelmes szállást és ellátást biztosítani. Az ifjúsági szövetség alakalmain túl elsősorban református ifjúsági csoportok, iskolák, gimnáziumok és más intézmények veszik igénybe határon innenről és túlról. A gyönyörű templom és a csendes környezet megfelelő hátteret biztosít a lelki elmélyüléshez és felüdüléshez.

  Kirándulások a környéken, nevezetességek, programok:

  Helyi nevezetességek: a református templom, melynek falait XIII. századi freskók díszítik.

  További javasolt látnivalók: Kassa (25 km), Jászói cseppkőbarlang, XVIII. sz. premontrei kolostor (15 km), Szádelői völgy 300 méter mély és 4 km hosszú hasadék (15 km), Krasznahorka vára (45 km), Betléri kastély (55 km), Aranyidai sítelep (22 km).

  Sportolási lehetőségek: A táborhely területén lehetőség van röplabda háló felállítására, kisebb csoportos játékokra. Nagyobb rendezvényekre pedig tornateremben vagy a helyi focipályán; mindkettő kb. 5 percre van a táborhelytől.

  Megközelítés: Autóval az E571-es főúton, Szepsi (Moldava nad Bodvou) és Kassa (Košice) között. A község vonattal és busszal is jól megközelíthető, a járatok gyakran közlekednek.

  Megjegyzés: A Központ 28-30 fős táborok szervezésére alkalmas, ugyanakkor kisebb csoportok (családok, iskolások) elszállásolását is szívesen vállaljuk. A Központ területén adott a lehetőség sátrak felállítására.

 • Csicsó

  Gyülekezeti vendégház
  Cím:  Záhradnícka 284/57, 946 19 Čičov
  Telefon:  +421-35-7795135
  E-mail:  
  Honlap:  

  Csicsón, a volt református iskola épületében illetve udvarán kínálunk szállást a pihenni vágyóknak. Egész évben biztosítani tudjuk min. 8 fő részére a benti szállást, míg nyáron rendelkezére áll még az iskola udvara is a sátorozók részére. Az épületben 80 fő részére felszerelt konyha van, valamint férfi-női zuhanyzók, wc-k és mosdók állnak rendelkezésre. Zárt parkolás megoldható az udvarban.

 • Deregnyő

  Református Tanulmányi Központ
  Cím:  Hlavná 216, 076 74 Drahňov
  Telefon:  +421-56-6282560
  E-mail:  
  Honlap:  

  A Református Tanulmányi Központ Kassától 70 km-re keletre található Deregnyő községben. Az 1994-2000-ben épült konferenci központ 100 férőhelyes nagytermével, 30 férőhelyes kistermével, valamint 13 szobában 45 szálláshellyel áll az érdeklődők rendelkezésére. A különböző korosztályú csoportok számára jól felszerelt éttermünkben egésznapi étkeztetést tudunk biztosítani. A konferenciák rendezéséhez szükséges hangtechnika, projektor és írásvetítő áll rendelkezésre. Honismereti kirándulások szervezését és vezetését szintén vállaljuk.

 • Jóka

  Betlehem Missziós Központ
  Cím:  Jamová 1246/27, 925 23 Jelka
  Telefon:  +421-31-7876135
  E-mail:  
  Honlap:  

  Ezen a tájékoztatón keresztül szeretnénk nehány információt, tudnivalót elmondani Önöknek.
  A Betlehem Missziós Ház abból a célból született, hogy alacsony áron nyújtson lehetőséget a pihenésre keresztyén gyülekezetek, oktatási intézmények, hátrányos helyzetűek, családok,és egyéb olyan csoportok számára, amelyeknek tagjai értelmes, kulturált módon szeretnének pihenni, testileg-lelkileg felüdülni.

  Vendégeink rendelkezésére áll:
  Maximálisan 46 fekvőhely, kérjük saját kényelmük érdekében ezt a létszámot ne lépjék túl.
  A földszinten : 5x 2 ágyas szoba, 3x 3 ágyas szoba, 1x 8 ágyas szoba
  A földszinten található a férfi zuhanyzó ill. toalett.
  Az emeleten : 7x 3 ágyas manzárt szoba, ill. egy privát lakrésznek kialakított, konyhával, fürdőszobával ellátott 2 szobás lakás. Az emeleten található a női zuhanyzó ill. toalett A földszinten található a felszerelt teakonyha, valamint az étkező vagy nagyterem.

  Szállás lefoglalása
  Szállást foglalni a Betlehem Missziós Házban a Jókai Református Egyházközség lelkipásztoránál, illetve gondnokánál lehet. A szállás lefoglalása az előzetes megbeszélés és a megegyezett előleg megfizetése után válik érvényessé, ami beszámít a fizetendő összegbe, de az előleg visszafizetésére távolmaradás esetén nincs lehetőség. A szállást elfoglalni a megbeszélt és lefoglalt időpontban lehet. A fizetés távozáskor nyugta ellenében történik – „adomány a missziós ház javára" címszóval.

 • Királyhelmec

  Gyülekezeti ház
  Cím:  Kostolný rad 13, 077 01 Kráľovský Chlmec
  Telefon:  +421-56-6321972
  E-mail:  
  Honlap:  

  A Királyhelmeci Református Egyházközség újonnan épített gyülekezeti házának két vendégszobájában hat személyt tudunk elszállásolni igényes körülmények között. A vendégszobák mellett igénybe vehető a gyülekezeti ház fürdőszobája, ill. konyhája. Ugyancsak igénybe vehető az épület 25 férőhelyes tanácsterme és 70 személy befogadására alkalmas nagyterme. Bővebb információt a gyülekezet elérhetőségein kaphatnak.

 • Léva

  Gyülekezeti vendégház
  Cím:  Sv. Michala 38, 934 01 Levice
  Telefon:  +421-36-6312071
  E-mail:  
  Honlap:  

  A szálláshely a város szívében, az egyházi gimnázium udvarán található . Közvetlenül a lévai vár és a Perec patak mellett.

  Egész évben, három szobában, összesen 12 személy részére tudunk szállást biztosítani.

  A szálláshoz teljes felszereltségű konyha és fürdőszoba tartozik.

  A parkolás a zárt udvaron belül biztosított.

  Tanítási napokon ebéd rendelhető az iskola éttermében.

 • Nagykapos

  Református Ifjúsági Központ
  Cím:  Hlavná 68, 079 01 Veľké Kapušany
  Telefon:  +421-915-949092
  E-mail:  apandy@copusnet.net
  Honlap:  

  A Nagykaposi Református Ifjúsági Központ 2009 szeptemberében lett megnyitva. Egy 100 férőhelyes konferencia terem, egy 30 férőhelyes gyülekezeti terem, valamint egy 60 férőhelyes klubhelyiség szolgálja a gyülekezetet és a régió egyházi és kulturális életet. Az épületben lelkészi hivatal, parókia segédlelkész – lakás, valamint 3 vendégszoba van 6+4 férőhellyel.

 • Nagymegyer

  Gyülekezeti vendégház
  Cím:  Stará 640/13, 932 01 Veľký Meder
  Telefon:  +421-31-5552285
  E-mail:  
  Honlap:  

  Templomunk és gyülekezeti életünket szolgáló épületeink a város központjában találhatóak. Közéjük tartozik a valamikori tanítólakás is, amit a gyülekezet vendégházzá alakított át. Ebben kínálunk szállást konferenciák résztvevői, valamint fürdővárosunkban szabadságukat töltő hittestvéreink és családjuk számára.

  Az épület négy lakásegységből áll. Minden egységhez tartozik egy négyágyas szoba, főzéshez felszerelt konyha, fürdőszoba, WC, két lakrészben egy-egy gyerekágy. Gázkazán biztosítja a meleg vizet és télen a fűtést is.

  Az épülethez tartozik zárt parkoló (az épület előtt) és tágas udvar (az épület mögött).

  A városban európai színvonalú termálfürdő működik egész évben.

 • Nagyráska

  Firesz Központ – táborhely
  Cím:  Mlynská 44, 076 75 Veľké Raškovce
  Telefon:  +421-56-6395427
  E-mail:  
  Honlap:  

  Férőhely: szeptember-május: 30 fő, június-augusztus: 50-80 fő (20-50 fő számára sátorban vagy pótágyakon)

  A táborhely jellemzése: A tábor területe három kisebb területere oszlik fel, melyek a református templom és parókia szomszédságában állnak:

  Régi parókia – fűthető 4 db 6 v. 8 ágyas szoba (takaróval, párna és ágyhuzat nélkül), 2 toalett, 3 zuhanyzó;

  Eklézsia-ház – 3 helyiséges konyha, 80 személyes étkező/ közösségi terem, színpad, 2 toalett;

  Táborhely a Laborc folyó holtágánál (10 percnyire a főépületektől) – 100 férőhelyes filagória, nagy füves terület sportolási és játéklehetőséggel.

  Kirándulások a környéken (cca. 50 km távolságon belül):

  DNy irányban – Sárospatak (Református Kollégium, vár, termálfürdő), Zemplén-hegység (Füzér, Telkibánya, Kőkapu, Hollóháza), Borsi (Rákóczi-kastély), Kistoronya (tokaj-borvidék);

  Ny irányban – Szalánc (vár);

  É irányban – Vihorlat-hegység (hegyi túrák, tengerszem, fürdési és vízisport lehetőség a Vinné-i és a Šírava-i víztározóknál).

  Megközelíthetőség: Kassa (Košice) felől menetrendszerinti autóbusszal 2 órányi út az 552-es főúton, vagy Kassáról vonattal Terebesig (Trebišov) majd autóbusszal Nagykapos irányában. A Sátoraljaújhely-i határátkelőtől fél órányira autóval az 553/552-es főutak mentén.

 • Nagysalló

  Gyülekezeti Táborközpont
  Cím:  Tekovská 78, 935 41 Tekovské Lužany
  Telefon:  +421-36-7723526
  E-mail:  
  Honlap:  

  Van egy 20 fekvöhelyes, két 10 fekvőhelyes és egy 2 fekvőhelyes szobánk. Zuhanyozók, WC, mosdók az épületben. Ha igény van rá 50 személyre van ebédlőnk és az azt kiszolgáló konyha.

 • Rimaszombat

  Tompa Mihály Református Gimnázium Diákothona
  Cím:  Daxnerova 42, 979 01 Rimavská Sobota
  Telefon:  +421-47-5621511
  E-mail:  tmrg@reformata.sk
  Honlap:  http://www.tmrg.sk

  A Tompa Mihály Református Gimnázium saját diákotthona 2002-ben kezdte meg működését, a legelső egyházi fenntartású internátusként 2004. január 1-jén sorolták be az oktatási intézmények hálózatába. A kollégium 30 férőhelyes felújított és kibővített épülete a gimnázium történelmi épületével szemben található, a Daxner utca 35-37 szám alatt.

  Diákjaink szeptembertől júniusig veszik birtokba a kollégium épületét. A 13 szobán kívül két felszerelt teakonyha, egy társalgó és egy multimédia terem áll rendelkezésükre. Diákjainkra hétfőtől péntekig szakképzett nevelőnők vigyáznak, akik a tanulásban is segítenek, és különböző foglalkozásokat tartanak. Az iskolalelkészünk által tartott bibliaóráknak is az egyyik társalgó ad helyet. Kollégiumunk házirendje alapja a felhőtlen együttélésnek.

  A tanév folyamán hétvégente (péntek délutántól vasárnap délig), valamint egész nyáron, júliustól augusztusig tudunk az érdeklődőknek szállást biztosítani. Nagyobb számú vendégsereg esetén a szobákban elhelyezett pótágyakkal tudjuk 48 férőhelyre bővíteni a kollégiumi helyek számát.

  Szobaelosztás (szobaszámok alapján):

  100 – 3 ágy            

  101 – 2 ágy             

  102 – 1 ágy            

  104 – 3 ágy + 1 pótágy    

  105 – 4 ágy             

  107 – 3 ágy  + 1 pótágy     

  109 – 3 ágy  + 1 pótágy     

  113 – 2 ágy

  200 – (társalgó) 1 ágy + 4 pótágy

  203 – 2 ágy + 1 pótágy

  205 – 3 ágy + 1 pótágy

  206 – 3 ágy + 1 pótágy

  207 – 3 ágy + 2 pótágy

  208 – 3 ágy

események továbbiak →