Igemagyarázat – Lk 17,20–22

2020. október 16., péntek

„Amikor a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa, ezt a feleletet adta: Az Isten országa nem szemmel láthatóan jön el. Nem mondják majd, hogy íme, itt vagy íme, ott van, mert az Isten országa bennetek van. Majd azt mondta a tanítványoknak: Jönnek majd napok, amikor szívesen látnátok akár csak egyet is az Emberfiának napjai közül, de nem láttok”.

Most, hogy ez a koronavírus félelemben tartja az egész emberiséget szerte a nagyvilágban, nagyon is szükségünk van Isten igéjére, amely védelmet jelent ellene. Általa biztonságban érezhetjük magunkat. Nemcsak, hogy az ÚR oltalmában élhetjük napjainkat, hanem még gazdagon meg is áld bennünket és elveszi minden félelmünket.

Mindazok, akik hisznek Jézus Krisztusban már most is Isten országában érezhetik magukat, amely biztonságot nyújt számukra. Az, hogy a Mi Atyánkban kérjük Isten országának eljövetelét nem azt jelenti, hogy még nem élhetünk benne, hanem már most élvezhetjük annak minden pozitív hatását.

Az ÚR azt mondja a mai igében, hogy Isten országa közöttetek van. Más fordításban azt olvashatjuk, hogy Isten országa bennetek van. Fogadjuk, hát el Jézustól szívbélileg ezt a kijelentését és meglátjuk, hogy elmúlnak félelmeink. Ámen.

Végső László megyercsi lelkipásztor

események továbbiak →