Nem tudunk az élő Ige nélkül élni – Anyaországi és felvidéki lelkésztalálkozó Budapesten

2024. január 27., címkék:

„Azért vagyunk itt, mert nem tudunk az élő Ige nélkül élni. Nem is akarunk. Azért vagyunk itt, mert egymás nélkül sem tudunk, és nem is akarunk élni. A közös imádság, a közös meghallgatás, a közös igeolvasás, a közös igei értés és cselekvés áldásait keressük: ezért vagyunk itt” – hangsúlyozta Balog Zoltán püspök a Magyarországi Református Egyház Élő Ige Éve nyitó napján, január 27-én, a Groupama Aréna konferenciatermében. Az eseményre, amelyen több, mint nyolcszázan vettek részt, az anyaországi lelkipásztorok mellett meghívást kaptak a felvidéki szolgatársaik is. A református lelkipásztor-találkozón a bizonyságtevők között volt Novák Katalin köztársasági elnök.

Ideológiai kihívások és paradigmaváltás a konfirmációra való felkészítésben

2023. október 20., címkék:

A jelenkor szexuális ideológiái okozta kihívások és a konfirmációra való felkészítés volt a témája a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház október 16. és 18. között Berekfürdőn, a Megbékélés Házában megtartott őszi országos lelkésztovábbképzőjének, amelyen a hét magyar egyházmegye lelkipásztorai vettek részt.

Biztos tudás és erős hit – A Kárpát-medencei református iskolák közös ünnepélyes a tanévnyitója

2022. szeptember 17., címkék:

Szeptember 17-én tizenegy év után ismét a Felvidék adott otthont a Kárpát-medencei Református Tanévnyitónak. A rimaszombati református templomban ünnepi istentiszteleten harmincnégy oktatási intézény képviseltette magát.

Krisztushoz kötődni – Ünnepi istentisztelettel nyitották meg a Zsinat ülését

2022. április 01., címkék:

Lelkészeket szenteltek, átadták a Pálóczi Czinke István-díjat, valamint megköszönték a közelmúltban szolgálati nyugalomba vonult lelkipásztorok több évtizedes szolgálatát a Zsinat április 1-jén megtartott ünnepi nyitó istentiszteletén. Az alkalomnak otthont adó rimaszombati református templomban megemlékeztek a „gyászévtizedről” is, majd megkoszorúzták a reformáció 500. évfordulójára állított monumentális Gályarab-emlékművet.

Szombaton szentelik fel Géresi Róbert püspököt és Porubán Ferenc főgondnokot

2021. június 24., címkék:

Június 26-án, 11.00 órakor kezdődik a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház X. Zsinatának nyitó istentisztelete a rimaszombati református templomban.