Az első küldemény célba ért

2015. március 27., péntek

Kedden, 2015. március 24-én, megérkezett Kárpátaljára az első szállítmány abból az adománygyűjtésből, melyet egyházunk Zsinata hirdetett meg a ZS-13/2015 számú határozata alapján. A pénzadományokból 400 élelmiszercsomagot lehetett megvásárolni Ukrajna területén.

Ez a humanitárius segélyakció a kárpátaljai Beregszászi Református Egyházközség diakóniájának képviselőivel együttműködve jött létre, akik tevékenyen részt vállaltak az előkészítésében és segítettek a végrehajtásában is. Az Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja egyeztette a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központjával a humanitárius segítségnyújtás további menetét, mely a kárpátaljai testvérek szükségleteihez fog igazodni.

Az élelmiszersegélyen kívül 2000 € készpénzadomány is átadásra került, amely egyéni, célzott támogatásként szolgál majd konkrét családoknak, főként fűtési kiadások enyhítéseként.

Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke, valamint Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházközség főgondnoka meglátogatott néhány családot, akik részesültek az élelmiszercsomagokból. A családlátogatások közös imádsággal zárultak, ami egyaránt nagyon fontos testvéreink részére.

Köszönjük mindenkinek a támogatást, az eddigi adományokat, és azoknak is hálásak vagyunk, akik imáikban hordozzák kárpátaljai testvéreinket! 

események továbbiak →