Ökumenikus rajzverseny Nagyölveden

2015. február 02., hétfő

Nagyölveden már hagyománnyá vált, hogy a két történelmi egyház, református és katolikus közösen hirdeti meg bibliai témájú rajzversenyét. A témát karácsonykor kapják meg a gyermekek és az ökumenikus imahét keretén belül kerül sor a kiértékelésre. Így bőven van idő a téli szünetben elmélkedni, rajzolni és festeni.

Szokás szerint az egyik évben a református, a másik évben a katolikus templomban tartott közös imaheti istentiszteletünkön kerül sor a díjak átadására. Az idén közel 50 gyermek, óvodás és általános iskolás kapcsolódott be. Sok szép rajzot láthattunk, nehéz volt dönteni az értékelőknek.

Az idei témánk: A teremtés szépségei volt. Az istentisztelet alkalmával Sárai Attila római katolikus plébános úr hirdette az Igét, gyülekeztünk fiataljai kis műsort készítettek, hallhattuk a katolikus és református énekkar Istent dicsőítő énekét is. Az alkalmat szeretetvendégség követte, volt sütemény, pogácsa, tea és forralt bor, beszélgethettünk és örülhettünk egymásnak.

Valóban áldás, ha felekezetek így is tudnak egymáshoz közeledni, Istent együtt dicsérni szóval, énekkel, rajzzal és hangszermuzsikával. Soli Deo Gloria!

Antala Éva

események továbbiak →